Informatie

Een dag bij de Plutokids

Openingstijden:

maandag en dinsdag 7.00 tot 19.00
woensdag 07.00 tot 15.00
donderdag en vrijdag 7.00 tot 19.00

Sluitingsdata:

Plutokids zal haar sluitingsdata elk jaar in januari doorgeven.
In ieder geval is Plutokids twee weken in de zomervakantie en een week rond Kerst en Oud & Nieuw gesloten. En de gebruikelijke Nederlandse vaste feestdagen.

Mochten de feest- en vakantiedagen problemen opleveren, dan kunnen we samen naar alternatieven gaan zoeken.

Eten & drinken:

Baby’s nemen hun eigen flesvoeding mee, bijvoorbeeld in een torentje. Kinderen met een allergie nemen ook hun eigen voeding mee.

Baby’s nemen eigen flessen mee, het liefst met een naamsticker erop.
Plutokids beschikt over een Avent magnetron sterilisator.

Plutokids zorgt voor:

Stukjes fruit in een bakje en vers gemaakte fruithap (d.m.v. staafmixer),
crackers, liga’s, koekjes, soepstengels, bakje appelmoes of yoghurt, brood, margarine, broodbeleg.

Samen fruit kopen

Ook verzorg ik het drinken: dixsap, roosvicee, limonade, water, melk, kinderthee.

Bepaalde producten zijn van Zonnatura of biologisch. Bijvoorbeeld: appelstroop, hagelslag, rijstwafels, gedroogd fruit.

Plutokids vindt het leuk om af en toe iets anders te eten. Denk bijvoorbeeld aan pannenkoeken / poffertjes, soep, gekookt ei / omelet of bijzonder fruit zoals meloen.

Samen bami eten

Baby’s die alleen nog fles krijgen uitgezonderd.

Verzorging:

Kinderen nemen hun eigen luiers mee.

Plutokids zorgt voor: de luierdoekjes. Het verschilt per keer welke doekjes dat zijn. Soms een huismerk, soms HEMA of Pampers.

Wanneer een kind snel last heeft van luieruitslag, is het raadzaam om eigen billendoekjes mee te nemen. Plutokids kan zorgen voor schone vochtige washandjes.

Plutokids beschikt over een potje,  maar er zit ook een wc-verkleiner in de wc-bril.

Thema’s:

Plutokids werkt met het VVE programma Kiki. (Kansen in Kinderen).Het VVE programma ‘Kiki’ is een manier om een kind te stimuleren en de gelegenheid te geven zich te ontplooien.

Kiki is een beer die bij uw gastouder thuis komt wonen en samen met de kinderen allerlei avonturen beleeft. Met de beer Kiki komt er een extra ‘kind’ met zijn eigen karakter in huis bij. Kiki doet aan alles mee, waar het kind ook aan meedoet. Kiki kan een ‘maatje’ worden van de gastkinderen. Kiki is een knuffel waar je je als kind mee kunt identificeren. Zo kan het zijn dat Kiki thuis bij je komt logeren, zomaar of voor een speciale gelegenheid.  Inmiddels ben ik KIKI gecertificeerd.

Wanneer een kind zelf met ideeën komt, vind ik dat hartstikke leuk en ga ik daar op in. Het is heel goed als ze zelf met ideeën komen!

Wennen:

Het is van belang dat kinderen de tijd krijgen om op een prettige manier te wennen aan een nieuwe omgeving en dat ze vertrouwd kunnen raken aan de gastouder, aan mij. Dit geldt uiteraard ook voor de ouders. Plutokids biedt de ouders en de kinderen de mogelijkheid om de week vóór de plaatsing te komen wennen.

Eerste wendag: twee uur waarvan de eerste met ouder.

Tweede wendag: vier uur waarvan het eerste half uur met ouder.

Derde wendag: zes uur waarvan het eerste kwartier met de ouder.

Het kan natuurlijk per kind verschillen. Het ene kind went makkelijker en sneller dan het andere. In overleg met de ouders spreek ik af welke dagen ‘wendagen’ zullen worden.

Plutokids vindt het een goed idee als de ouder op de eerste wendag minimaal een uur samen met het kind er is. Zo kan de ouder wat meer vertellen over het kind en daarnaast ziet de ouder hoe een dagdeel verloopt bij Plutokids.